Geen categorie

Normaal?

Er is weer een tijd verstreken en ik heb mijn nieuwe beroep steeds meer eigen gemaakt. Feit is; het wordt ‘normaal’. Niet elk detail is meer bijzonder, nu springen de mooie en/of opvallende dingen er enkel nog uit. Gelukkig, en soms ook niet, zijn dat er veel.

Zo vloog ik twee weken geleden met één van de trainers uit de opleiding! Een Schotse dame, hartstikke leuk. Dat maakte me natuurlijk wel ietsje nerveus, gezien zij mij het gedeelte over de ultra belangrijke veiligheid heeft bijgebracht. Maar gelukkig waren het ontzettend gezellige dagen met haar en hebben we juist veel lol gehad.

Vorige week was fijn; toen vloog ik op donderdag alleen heen naar Bilbao, Spanje, en de dag erna alleen terug. Op die locatie was ik nog niet geweest, dus was erg benieuwd. De anderen kenden het echter allemaal al wel en wilde niet even gezellig de stad in. Héél erg lang was er niet voor, maar ik wilde toch graag even op een terrasje zitten. En dat was heerlijk, zelfs alleen.
image

image

image

Én heerlijke Spaanse hapjes gegeten (pinchos)

image

Wat ik heel bijzonder vond, was om een bange passagier mee te maken. Ik hoorde van mijn collega dat er een meisje was die ontzettend bang was om te vliegen, echte vliegangst dus. Ik vroeg aan de betreffende passagier of het haar iets geruster zou stellen als ze vlakbij mij achterin het vliegtuig zou zitten. Dat wilde ze wel graag. Ze vloog wel vaker, maar ze was keer op keer zo angstig, vertelde ze in het Engels.
Ik heb ook echt nog nooit iemand zó bang gezien. Wrijvend, tikkend met haar handen, angstig om zich heen kijkend, steeds paniekerig bij mij bevestiging vragen met een duim omhoog, gingen we de lucht in. Het duurde even voor ze gekalmeerd was, maar toen we eenmaal airborne waren, ging het wel. Echter was de landing precies hetzelfde.

Ook heb ik dingen meegemaakt die minder leuk waren. En zelfs in een korte tijd. Vorige week vlogen we van Amsterdam naar Florence, maar tijdens de landing, schoten we toch ineens weer omhoog. Vanwege harde wind was landen niet mogelijk, dus cirkelden we rondjes boven de stad. Helaas ging de wind niet liggen, en moesten we uitwijken naar Bologna. Maar in Florence wachtten natuurlijk honderd mensen om met óns toestel mee terug naar Nederland te gaan. Zij werden vanuit daar met bussen naar Bologna gebracht, waarna onze passagiers met dezelfde bussen naar Florence werden gebracht. Ondertussen moesten wij dus wachten om terug naar Nederland te kunnen. Dat heeft uiteindelijk vier uur extra geduurd. Ik was om twee uur ’s nachts pas in Utrecht.

En vandaag gebeurde er ook weer iets onverwacht: we sliepen in Toulouse en nét voor ik m’n uniform wilde aantrekken werd er op m’n deur geklopt door de gezagvoerder met de mededeling dat onze vlucht twee uur vertraagd was. Dus zijn we heerlijk in de zon gaan lunchen met z’n vieren. Toen we uiteindelijk echter drie uur later in het vliegtuig zaten, mochten we niet direct vertrekken van de luchtverkeersleiding. We hadden geen brandstof genoeg om naar Amsterdam te vliegen! En laten ze daar nou net in staking zijn. Na anderhalf uur wachten werd besloten dat we een tussenstop in Genève moesten maken om te tanken. Dat duurde natuurlijk véél langer dan gepland, en dat maakte de al uren wachtende passagiers niet minder boos en gefrustreerd.

Uiteindelijk misten alle passagiers in beide gevallen hun verbindingen. Gelukkig regelt KLM hotelkamers voor deze passagiers, maar toch zijn het erg onprettige gebeurtenissen. Ook voor ons een zware taak, om iedereen tevreden te houden.

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Normaal?

  1. Anoniem zegt:

    Ha lieve Marc! Fijn dat je je avonturen deelt…fijn om je te horen…ik hoop je snel ook een keer te zien in een kroeg! dikke zoen, karen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s